پودر گلوکزآمین سولفات پتاسیم
گلوکزامین سولفات پتاسیم کلرید از ترکیب گلوکوزامین سولفات + پتاسیم کلرید به دست میآید. این ماده، پودری سفید رنگ، بدون بو و حلال در آب بوده و به عنوان نوعی نمک معدنی شناخته میشود که حفظ تعادل الکترولیتی بدن را به دنبال دارد. همچنین به عنوان مکملی غذایی و دارویی میتواند بافتهای مفاصل و غضروف ها را تولید کرده و درد و التهاب مفاصل را کاهش دهد.
این ماده، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد که عبارتند از:
به عنوان مکمل غذایی در تولید برخی مواد غذایی و آشامیدنی به کار میرود.
این ماده در صنایع دارویی به عنوان تقویت کننده ی مفاصل و ضد درد مورد استفاده قرار میگیرد.
از این ماده در محصولات آرایشی و بهداشتی نظیر کرم های ضد آفتاب و ضد چین و چروک استاده میشود.
این ماده در داروهای دامپزشکی در خوراک دام و طیور به عنوان مکمل غذایی کاربرد دارد.
گلوکزامین سولفات پتاسیم کلرید همچون تمامی مواد شیمیایی دیگر، باید در محلی خشک و خنک با تهویه ایی مناسب و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود.
قیمت گلوکزامین سولفات پتاسیم کلرید به دلیل وابستگی به بازار جهانی و وارداتی بودن مواد اولیه شیمیایی به روز محاسبه میشود. از این رو جهت اطلاع از قیمت با شماره ی درج شده در صفحه، تماس بگیرید.
بازرگانی آلفا، امکان خرید گلوکزامین سولفات پتاسیم کلرید کیلویی در گرید دارویی را فراهم آورده است. برای خریداری این محصول، با تماس با کارشناسان فروش ما، در ارتباط باشید تا در سریع ترین زمان ممکن، گلوکزامین سولفات پتاسیم کلرید را در آدرس مد نظر خود تحویل بگیرید. بازرگانی آلفا شیمی آماده ی ارائه ی خدمات و پشتیبانی بعد از خرید به شما خریدارن محترم است.
غلظت گلوکزامین HCl بیشتر از گلوکزامین سولفات است. در ساختار سولفات گلوکزآمین، نمک طعام و کلرید پتاسیم به وزن محصول میافزایند بدون اینکه مزیت بیشتری داشته باشند. علاوه بر این، فرم هیدروکلراید حاوی مقدار قابل توجهی پتاسیم یا سدیم کمتری در هر دوز موثر نسبت به فرم سولفات است.
بله، گلوکزامین سولفات پتاسیم کلرید و تمام محصولات در بازرگانی آلفا شیمی، به صورت جزئی نیز به فروش میرسند.
گلوکزآمین نوعی قند آمین دار است که به طور طبیعی در مایع مفصلی، استخوان های نرم تنان و قارچ ها یافت میشود.
این ترکیب معمولا به عنوان مکمل غذایی یا به صورت کرم های موضعی در درمان اختلالات مفاصل نظیر استئو آرتریت مورد استفاده قرار میگیرد.
گلوکوزامین به فرم های گلوکزامین سولفات، گلوکزآمین هیدروکلراید و n استیل گلوکزامین در مکمل های غذایی یافت میشود.
در بسیاری از مطالعات اثرات گلوکزآمین سولفات مورد بررسی قرار گرفته شده است.
همچنین در برخی مکمل های غذایی گلوکزآمین به همراه سایر ترکیبات نظیر کندرویتین سولفات، متیل سولفونیل متان (MSM) و اسید هیالورونیک موجود است.
در ادامه به معرفی برخی از نقش های این مکمل غذایی میپردازیم.
مکانیسم عمل گلوکزامین به چه صورت است؟
از نظر بیوشیمیایی، گلوکزآمین در متابولیسم گلیکوپروتئین ها نقش دارد. گلیکوپروتئین ها ماده زمینه ای را در ماتریکس خارج سلولی بافت همبند، تشکیل میدهند.گلوکز آمین از اجزای ضروری مولکول هایی است که برای عملکرد غضروف و مفاصل حیاتی میباشند.
فواید قرص گلوکزامین
در ادامه به این مطلب میپردازیم که قرص گلوکزامین برای چیست.
موارد مصرف قرص گلوکزآمین بسیار متنوع است اما شناخته شده ترین آن کمک به سلامت مفاصل است.
غضروف ها قابلیت انعطاف پذیری دارند. با گذشت زمان میزان انعطاف پذیری آنها کمتر شده و به طور پیوسته تجزیه میشوند.
برخی شواهد نشان داده اند که گلوکز آمین نقش موثری در غضروف سازی، انعطاف پذیری، افزایش قدرت و خاصیت ارتجاعی غضروف ها در مفاصل حرکتی دارد.
همچنین یک ماده کلیدی در سنتز اجزای مهم در ساختار غضروف ها و بافت های پیوندی نظیر هیالورونیک اسید، گلیکوپروتئین ها، گلیکولیپیدها، گلیکوزآمینوگلیکان ها است.
به این ترتیب گلوکزآمین در حفاظت از مفاصل و کاهش آسیب های وارده به آنها موثر است.
مطالعه ای که توسط Momomura و همکارانش در سال 2013 روی 41 دوچرخه سوار انجام شد، نشان داد که دریافت 3 گرم مکمل گلوکزآمین 26 % تخریب کلاژن را کاهش داده است و نقش موثری در محافظت از مفاصل این ورزشکاران داشته است.
نتیجه مطالعه Yoshimura و همکارانش در سال 2009 روی تعدادی فوتبالیست نیز نشان داد که دریافت روزانه 3 گرم مکمل گلوکزآمین به مدت 3 ماه نسبت تجزیه کلاژن به سنتز آن را به طور معناداری کاهش داد.
همچنین برخی از مطالعات نشان داده اند که مکمل گلوکزآمین با کاهش درد، کاهش سفتی و تورم مفاصل و بهبود عملکرد نقش موثری در درمان استئوآرتریت دارد.
حتی اثرات درمانی آن تا 3 ماه پس از قطع مصرف مکمل نیز ادامه دارد.
بیشتربخوانید: چرایی مصرف ایزی فلکس برای ورزشکاران
یکی از نقش های اصلی مکمل گلوکزامین، درمان علائم مربوط به التهاب در بدن است.
مکانیسم اصلی آن هنوز به درستی شناخته نشده است.
مطالعه Kantor و همکارانش در سال 2014 روی 200 نفر زن و مرد 75-50 ساله نشان داد که استفاده از مکمل گلوکزامین باعث کاهش 28 % میزان پارامترهای التهاب مانند CRP و PGE شده است.
البته برخی از مطالعات نشان داده اند که اثرات ضد التهابی کندروئیتین بیشتر از گلوکز آمین به تنهایی است.
تعداد کمی از مطالعات نشان داده اند که مکمل گلوکزامین با کاهش التهاب میتواند در درمان بیماری های التهاب روده (بیماری کرون و بیماری کولیت اولسراتیو) موثر باشد.
البته اثبات قطعی این موضوع به مطالعات بشتری نیاز دارد.
برخی از مطالعات نشان داده اند که N استیل گلوکزآمین میتواند آسیب های ناشی از پاسخ های اتوایمیون را در بیماران مبتلا به MS مهار نماید و به کنترل این بیماری کمک کند.
درواقع این ترکیب میتواند مانع از رشد سلول های ایمنی غیرعادی شده و شدت آسیب به غلاف میلین را کاهش دهد.
در طی روند پیشرفت بیماری استئوآرتریت، مکمل گلوکزآمین سولفات میتواند نقش مفیدی داشته باشد. در محیط آزمایشگاه اثرات خوبی از این مکمل در تولید آگرکان ها ( آگرکان ها به غضروف مفصلی ویژگی ضربه گیری میبخشد ) دیده شده.
مطالعات نتایج ضد و نقیضی از اثر مکمل گلوکز آمین در بهبود علائم بیماری استئو آرتریت نشان داده اند به عنوان مثال برخی مطالعات در کشورهای اروپایی نشان داد که افرادی که از مکمل گلوکز آمین سولفات استفاده میکردند زانو درد کمتری داشتند و سفتی و تورم مفاصل آنها در مقایسه با گروهی که از پلاسبو یا دارو نما استفاده میکردند کمتر شده بود.
همچنین در مطالعه Gabriel و همکارانش در سال 2007 اثر مکمل گلوکزآمین سولفات روی 318000 بیمار مبتلا به استئوآرتریت بررسی شد. در این مطالعه بیماران به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول برای درد زانو از 3 گرم استامینوفن در روز به مدت 6 ماه استفاده کردند. گروه دوم روزانه 1500 میلی گرم مکمل گلوکزآمین میخوردند و به گروه سوم پلاسبو داده شد. نتیجه مطالعه نشان داد استفاده از مکمل گلوکز آمین سولفات به اندازه استامینوفن در کاهش علائم بیماری استئوآرتریت موثر بود و در مقایسه با پلاسبو اثرات بیشتری در کاهش درد بیماران داشت.
اما در برخی دیگر از مطالعات که از مکمل گلوکزآمین هیدروکلراید استفاده شده بود در مقایسه با داروی ضد دردی نظیر celecoxib اثر قابل توجهی در کاهش درد و بهبود علائم بیماری توجهی نداشت.
محققین هنوز علت این نتایج ضد و نقیض را به درستی متوجه نشده اند شاید علت تفاوت در نتیجه اثر بخشی این مکمل در استئوآرتریت نوع آنیون در ترکیب مکمل گلوکزآمین باشد که مکمل گلوکز آمین سولفات در درمان این بیماری موثرتر عمل مینماید.
مطالعه ای که اخیرا در ژورنال Nutrients چاپ شده است نشان داد که مصرف سه هفته مکمل گلوکزآمین در افراد سالم در بهبود عملکرد روده ها، تنظیم فلور دستگاه گوارش، کاهش یبوست و کاهش تعداد باکتری های مدفوع موثر است.
به طور کلی گلوکزامین مکمل ایمنی است و به ندرت ممکن است عوارض جانبی آن بروز کند.
عوارضی نظیر : ناراحتی های گوارشی، یبوست، اسهال، سردرد، حساسیت های پوستی.
بهتر است افراد مبتلا به دیابت، نارسایی مزمن کلیه، دارای خونریزی فعال ماند زخم معده و یا مصرف کنندگان داروهای ضد انعقاد خون تحت نظر پزشک از این مکمل استفاده نمایند.
مکمل گلوکز آمین به دلیل عدم وجود داده های کافی در مورد ایمنی این ماده در دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارد و نباید در این دوران مصرف شود.
مبتلایان به انواع سرطان ها که در حال درمان هستند بهتر است تحت نظر پزشک از مکمل گلوکزآمین استفاده نمایند.
ممکن است مکمل گلوکزآمین با تشدید مقاومت به انسولین قند خون افراد دیابتی را افزایش دهد. بهتر است مبتلایان به دیابت با مشورت پزشک این مکمل را مصرف نمایند و در صورت استفاده از مکمل قند خون خود را به دقت پایش کنند.
یک مطالعه در سال 2008 نشان داد که مصرف مکمل گلوکز آمین در بیماران مبتلا به آسم میتواند باعث تشدید علائم بیماری و کاهش تعداد تنفس شود. حتما مبتلایان به این بیماری قبل از مصرف مکمل گلوکز آمین با پزشک مشورت نمایند.
گلوکز آمین میتواند باعث تشدید علائم آلرژیک شود، در صورت حساسیت به مصرف نرم تنان مانند صدف، حلزون و میگو از مصرف این مکمل خودداری شود.
مکمل گلوکز آمین خون را رقیق میکند. افرادی که داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین، آسپرین، کلوپیدوگرل و دی پیریدامول استفاده میکنند نباید همزمان با داروی خود از این مکمل استفاده نمایند و قبل از مصرف مکمل گلوکزآمین حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
دو هفته قبل از جراحی یا دندانپزشکی مص رف این مکمل بایستی قطع شود.
در بسیاری از مطالعات مصرف روزانه 1500 میلی گرم گلوکزآمین توصیه شده است. بهتر است مکمل گلوکزآمین سه بار در روز همراه غذا مصرف شود.