(آزلائیک اسید)
آزلائیک اسید به دلیل دارا بودن خاصیت ضد باکتریالی، میتواند مانع از رشد باکتری های موجود در پوست شود، از همین رو با بروز جوش و آکنه مخالفت میکند. همچنین این ماده با تولید سلول های جدید، رد پای جوش های صورت شما را از بین میبرد!
یکی از بهترین محصولاتی که در درمان جوش های سرسیاه به داد شما میرسد، سرم های آزلائیک اسید است. این محصولات میتوانند چربی بیش از حد پوست را کاهش داده و از بروز عارضه های پوستی ناشی از چربی جلوگیری کنند.
آزلائیک چون خاصیت ضد التهابی دارد، به همین دلیل میتواند تورم رگ های خونی، انسداد منافذ پوستی و عفونت های ناشی از بیماری ازلائیک اسید را بهبود بخشد. خیلی از پزشکان در درمان بیماری روزاسه، سرم آزلائیکاسید را تجویز میکنند، چون این محصول خاصیت تحریک پذیری کمتری نسبت به باقی محصولات پوست دارد.
ممکن است التهابات ناشی از جوش های صورت، منجر به بیماری هایپرپیگمنتاسیون شود. در چنین شرایطی میتوان با کمک آزلائیک اسید، از تجمع چربی جلوگیری کرد و تیرگی های پدید آمده را کاهش داد.
ویژگی بارز محصولات حاوی آزلائیک اسید چیست؟ در پاسخ باید گفت: کاهش التهابات ناشی از جوش، اگزما و... از وظایف اصلی آزلائیک اسید است. این ماده مانع از تحریک پذیری پوست شما میشود.
شاید تا به حال کمتر شنیده باشید اما اسید آزلائیک، فعال شدن کاتالاز را تحریک میکند و از طریق تنظیم ژن Gli1 و Gli2 mRNA و پروتئین Shh باعث رشد مو میشود.
محصولات حاوی Azelaic Acid در کنار خواص ضد باکتریالی و ضد التهابی، میتوانند ترمیم سلول های پوستی را نیز هدف قرار دهند. با استفاده از این ماده، ملانین پوست شما کاهش یافته و تیرگی های صورتتان از بین میرود. از همین رو میتوان گفت با مصرف آن پوستی شاداب تر و روشن تر را تجربه خواهید کرد.
طریقه استفاده از محصولات حاوی آزلائیک اسید با توجه به غلظت آن متفاوت است، اما به طور کلی برای مصرف 5 مرحله تعریف میشود:
ابتدا بهتر است از یک شوینده صورت متناسب با نوع پوست خود استفاده کنید و آلودگی های صورتتان را از بین ببرید تا زمینه برای جذب بهتر محصول فراهم شود.
بعد از پاکسازی صورت، مقداری از محصول را صورت خود زده و با انگشتان دست آن را روی تمام پوست پخش کنید. برای جذب کامل آزلائیک بهتر است چندین دقیقه صبر کنید و بعد از دیگر محصولات استفاده نمایید.
بهترین کرم بعد از مصرف آزلائیک اسید چیست؟ کرم های مرطوب کننده بهترین گزینه هستند، چون نه تنها از خشکی و ملتهب شدن پوست صورت جلوگیری میکنند، بلکه تاثیر آزلائیک اسید را نیز افزایش میدهند. پیشنهاد میشود برای زمان هایی که میخواهید از منزل خارج شوید
محصولات مختلفی در مدل های گوناگون سرم، پماد، ژل و... حاوی آزلائیکاسید تولید میشوند. اگر بخواهیم یکی از محبوب ترین برندها را نام ببریم، قطعا سرم آزلائیک اسید برایت مکس در اولویت قرار میگیرد. با مطالعه ویژگی های این محصول متوجه دلیل برتری آن را میشوید!
سرم Azelaic Acid برند برایت مکس، وظیفه درمان لک و آکنه های پوست صورت را بر عهده دارد اما با توجه به ترکیبات خود، در درمان تیرگی های صورت نیز موثر است. همچنین این محصول میتواند چربی پوست را تنظیم کرده و منافذ آن را پاکسازی کند. شاید برایتان جالب باشد بدانید، وجود ویتامین سی در سرم آزلائیک اسید برایت مکس، باعث روشن شدن و رطوبت دهی به پوست شما نیز میشود.
ممکن است برای پوست های حساس و ملتهب، یا برای کسانی که نکات مهم استفاده از آن را رعایت نکرده اند، واکنش منفی وجود داشته باشد. اما عوارض آزلائیک اسید چیست؟
آزلائیک اسید چیست؟ Azelaic Acid، ماده ای شیمیایی است که با فرمولاسیون ویژه خود، انواع عارضه های پوستی مانند جوش، رد جوش، التهابات، تیرگی و لک را از بین میبرد. همچنین میتواند در درمان بیماری روزاسه و هایپرپیگمنتاسیون نقش موثری را ایفا کند. البته نکته مهم در بازدهی بالای این ماده، شما باید ابتدا صورت خود را پاکسازی کنید، سپس آزلائیک اسید را روی صورت بزنید. بعد از خشک شدن محصول روی پوست، بهتر است از مرطوب کننده استفاده کنید تا مانع از خشکی پوستتان شوید.
برای افرادی که پوستی خشک و حساس دارند، استفاده از این محصول بهتر است با تجویز پزشک باشد، چون ممکن است باعث التهاب و خشکی شود. همچنین اگر روی صورت التهاب، زخم و خراش وجود دارد، حتما قبل از خرید مشورت با پزشک لازم است. استفاده از آزلائیک اسید برای خانم های باردار نیز نیاز به تایید پزشک متخصص دارد.
اگر به دنبال اثرگذاری سریع در مدت زمان کوتاه هستید، خرید این محصول برای شما مناسب نیست. چون آزلائیک اسید باید به طور مداوم استفاده شود تا به مرور تاثیر خود را بگذارد. طبق بررسی های انجام شده، شما باید حداقل تا 6 هفته باید برای دریافت نتیجه صبر کنید. برای بیماری های پوستی جدی تر مانند هایپرپیگمانتاسیون تا 6 ماه ممکن است منتظر بمانید!
آزلائیک اسید برای از بین بردن لکه های پوستی و جای جوش در موارد خفیف تا متوسط کاربرد دارد.
اسید آزلائیک که به نام اسید آزالیا نیز شناخته میشود، پودری سفید تا کمی زرد است. اسید آزلائیک یک اسید دی بازیک با زنجیره متوسط است. در سال های اخیر، با توسعه سریع صنایع شیمیایی مصنوعی آلی، تقاضا برای اسیدهای دی بازیک زنجیره متوسط و بلند در حال افزایش است. اسیدهای دوبازیک زنجیره متوسط و بلند و مشتقات آنها دارای طیف وسیعی از کاربردهای صنعتی و بازار محصول گسترده ای هستند.
1. عمدتا برای تولید نرم کننده دیوکتیل آزلات استفاده میشود، همچنین میتواند به عنوان تولید ادویه جات ترشی جات، روغن روان کننده، روغن، مواد خام رزین پلی آمید استفاده شود.
2. اسید آزالنیک خاصیت ضد باکتریایی دارد و میتوان از آن به عنوان نگهدارنده مواد غذایی استفاده کرد. استفاده از دهان شویه برای پیشگیری و درمان پوسیدگی دندان مفید است و استفاده از صابون میتواند از ترک خوردن سطح صابون جلوگیری کند. نفوذپذیری خوبی برای پوست دارد و استفاده از لوازم آرایشی کرم میتواند عملکرد جذب پوست را افزایش دهد. اثرات متنوعی دارد و میتوان از آن در کرم های پوستی استفاده کرد. دارای عملکرد روشن کننده و سفید کننده است. اسید روددنیک یا نمک روی آن و ویتامین B6 مورد استفاده در محصولات مراقبت از مو، مناسب برای درمان آلوپسی هورمونی مردانه قوی تر غدد درون ریز مردانه است و همزمان رشد مو را تحریک میکند.
اسید آزلائیک یک جز تشکیل دهنده محصولات مراقبت پوست است که به طور طبیعی در چندین دانه کامل رخ میدهد. از نظر فنی، این یک اسید دی کربوکسیلیک طبیعی است، اما تقریبا همیشه به صورت مصنوعی فرموله میشود وقتی که در محصولات مراقبت از پوست استفاده میشود.
آزلائیک اسید اثر لایه برداری ملایمی دارد و به باز کردن منافذ و مبارزه با باکتری هایی که میتوانند باعث آکنه شوند، کمک میکند. همچنین قرمزی را کاهش میدهد و نقاط تیره مانند ملاسما و هیپرپیگمنتاسیون پس از التهاب را محو میکند.
به عنوان یک درمان موضعی، میتواند با آکنه، منافذ مسدود شده، قرمزی و هیپرپیگمنتاسیون مبارزه کند. یکی از مزایای بالقوه این ماده این است که اسید آزلائیک ممکن است ملایم تر از سایر مواد لایه بردار مانند آلفا - هیدروکسی اسیدها (AHAs) و بتا - هیدروکسی اسیدها (BHAs) باشد.
CAS شماره: ۱۲۳ - ۹۹ - ۹
نام علمی: اسید آزلائیک
درصد خلوص: ۹۹ درصد
خوب کار میکند: آلفا - هیدروکسی اسید (AHA)، بتا - هیدروکسی اسید (BHA)و محدوده pH رتینول: ۳.۵ - ۷
رنگ و ظاهر: پودر ریز سفید
درجه: درجه آرایشی
مصرف توصیه شده: ۱ تا ۱۰ درصد تا ۱۵ درصد
دمای ذوب: ۱۰۸ - ۱۰۶ درجه سانتی گراد
بسته بندی: پودرهای اسید آزلائیک برای جلوگیری از سرریز شدن در کیسه های ضد آب بسته بندی میشوند.
ذخیره سازی توصیه شده: پودرهای اسید آزلائیک باید در دمای خنک و به دور از نور مستقیم خورشید و رطوبت در یک ظرف ضد هوا نگهداری شوند.
آنتی باکتریال: با مهار سنتز پروتئین، رشد باکتری ها در فولیکول را کاهش میدهد.
کراتولیتیک و کومودولیتیک - رشد نامنظم سلول های پوستی پوشش دهنده فولیکول را با مهار تکثیر و تمایز کراتینوسیت های انسانی بهبود میبخشد.
ضد التهابی - التهاب را با مهار رادیکال های آزاد کاهش میدهد؛ به طور خاص، کاهش اکسیژنی میتوکندریایی را مهار میکند و تولید مشتقات اکسیژن پیش التهابی در نوتروفیل ها را کاهش میدهد.
آزلائیک اسید هم خواص ضد التهابی دارد و هم هیپرپیگمنتاسیون را هدف قرار میدهد. خواص کراتولیتیک آن به این معنی است که هم لایه بردار است و هم غیر کمدون زا. آزلائیک اسید گزینه خوبی برای درمان آکنه با عوارض جانبی ملایم تر در مقایسه با درمان های قوی تر است. برخی شواهد حاکی از آن است که احتمالا برای درمان آکنه به طور مشابهی با ترتینوین موثر است.